Web Analytics Made Easy - Statcounter

متاسفانه در کشور ما به دلیل وجود جریان تحریف و کاسبان اینترنت آمریکایی و عدم اهتمام سران قوا در برگزاری جلسات شورای‌ عالی فضای مجازی، این فضا هم‌ چنان در تسلط دشمنان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک" ؛ به تازگی یک بازی آنلاین جدید و ترسناک در رسانه های اجتماعی فراگیر شده  است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانواده ها و مقامات بیم آن دارد که این بازی آنلاین پدیده مشابه «نهنگ آبی» باشد و جان نوجوانان را به خطر بیندازد.

این بازی در هفته های اخیر در سراسر جهان مشاهده شده و به طور کلی از طریق واتس اپ گسترده می شود. نخست شماره تماسی ناشناس کاربران را به چالش دعوت می کند تا به «مومو» (Momo)  پیامی ارسال کنند. در مرحله بعد و پس از ارسال پیام،  تصاویر ترسناک و پیام های خشونت آمیز برای کاربر ارسال می شود.

این بازی فراگیر  با تصویر ترسناک از زنی مرتبط شده است. این عکس به حساب کاربری اینستاگرام یک عروسک ساز ژاپنی تعلق دارد.

دانش‌آموزان به هیچ وجه از پیام‌رسان‌های خارجی برای آموزش مجازی استفاده نکنند/"مومو" ناشی از افزایش حضور دانش‌آموزان در بستر اینترنت بود

سرهنگ رجبی، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا گفت: در روزهای اخیر دوباره شاهد مطرح شدن چالش مومو در سطح برخی استان‌های کشور به‌خصوص استان‌های جنوبی بوده‌ایم و برخی کاربران که بیشتر آنها دانش‌آموز هستند، پیام‌هایی حاوی محتوا و تصاویر مومو دریافت کرده‌اند؛ دریافت پیام‌ها و کلیپ‌های چالش مومو بیشتر از طریق اپلیکیشن واتس‌اپ صورت گرفته است.

وی ادامه داد: مومو یک اکانت واتس‌آپ است که در ابتدا کاربر یک لینک تماس از سوی مومو دریافت کرده و پس از شروع به گفتگو از سوی حساب کاربری مومو فرد به رفتارهای خطرناک دعوت می‌شود.

سرهنگ رجبی افزود:ناجا موج جدید مزاحمت‌های موسوم به مومو را ناشی از افزایش حضور دانش‌آموزان در بستر اینترنت می‌داند.

وی گفت: پلیس فتا پیش‌تر در خصوص خطرات احتمالی استفاده مدارس از واتس‌اپ هشدار داده بود ولی متاسفانه همچنان شاهدیم که کلاس‌های مجازی به جای برنامه شاد در واتس‌اپ تشکیل می‌شود و والدین مجبور هستند اینترنت بدون محدودیت را در بستر یک پیام‌رسان خارجی در اختیار فرزند خود قرار دهند و همین موضوع زمینه این گونه مشکلات را فراهم کرده است.

این مسئول در خاتمه از والدین و معلمان خواست: به‌هیچ‌وجه دانش‌آموزان را به استفاده از پیام‌رسان‌های خارجی برای آموزش مجازی هدایت نکنند و مراقبت‌های لازم را انجام دهند و در صورتی که به هر دلیل نیاز به استفاده از بستری دیگر غیر از برنامه شاد بود از پیام‌رسان‌های داخلی استفاده کنند.

"مومو" یکی دیگر از جنایت هایی است که در بستر اینترنت نا امن در کشور رخ داده است/ تا چه زمانی باید در فضای ولنگار فضای مجازی قربانی دهیم؟!

کارشناس فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: مرگ "دانش‌آموز ۱۱ ساله خوزستانی تحت تاثیر چالش "مومو" یکی دیگر از جنایت هایی است که در بستر اینترنت نا امن در کشور رخ داده است.

زهرا میراحمدی ادامه داد: متاسفانه این چالش در شبکه اجتماعی خارجی واتساپ بروز کرده که یک شبکه اجتماعی خارجی است و کنترل آن از دسترس ما خارج است.

وی افزود: اگر این ولنگاری فضای مجازی مدیریت و کنترل نشود و شبکه ملی اطلاعات که بارها مقام معظم رهبری بر راه اندازی آن تاکید می کنند، راه اندازی نشود شاهد قربانی های بیشتری در این فضا خواهیم بود.

این کارشناس تصریح کرد: پیش از این بازی نهنگ آبی چند قربانی در کشور داشت ما نباید اجازه دهیم چالش مومو که به شدت چالشی روانشناسی است و با روان کودکان بازی و در نهایت آنها را به خودکشی منتهی می کند، در جامعه فراگیر شود.

میر احمدی تاکید کرد: متاسفانه خیلی از اساتید و معلمان  به بهانه‌های مختلف مثل اینکه همه مردم دیگر در این فضاها هستند و یا شبکه‌های داخلی کشور کیفیت خوبی ندارند و یا موارد دیگر، همه دانش‌آموزان و دانشجویان را به این فضاها کشانده‌اند!!

وی ادامه داد: تا چه زمانی باید کودکان، نوجوانان و جوانان ما در این فضای مجازی که مدیریت‌ش دست دشمن است، رها کنیم؟؟

این کارشناس گفت: راه اندازی شبکه ملی اطلاعات از نان شب واجب تر است بسیاری از جوانان و نوجوانان قربانی این فضا شده اند و اکنون دشمن کودکان ما را نشانه گرفته با چالش بازی، زیرا ما امروز فقر بازی در کشور داریم اینقدر خانواده ها درگیر اقتصاد و رسانه شده اند که گاهی غافل از سرگرمی و بازی هستند و کودک وقتی با چالش مومو روبرو می شود ابتدا جذب و سپس قربانی می شود.

میراحمدی افزود: ما حتی در زمینه سواد رسانه ای به عموم مردم بسیار کم توجه هستیم سواد رسانه ای باید مثل نهضت سواد آموزی که همگانی شد، همگانی شود تا خانواده ها و فرزندان با ورود در این فضاها ، جذب دروغ های واهی و فضای آلوده این فضاها نشوند.

میر احمدی در خاتمه خاطر نشان کرد: نهادهای انقلابی و فرهنگی هم فقط مشغول هشتگ‌بازی و تِرِندزده هستند و هیچ برنامه و روشی برای اجرایی شدن حکمرانی و استقلال فضای مجازی کشور ندارند.

چالش مومو و پیام‌رسان‌های غیربومی/ بانیان فضای مجازی رها شده قطعاً در مرگ کودک اهوازی شریک هستند

کارشناس فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: درست یک‌ ماه از تذکرات و هشدارهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار تصویری برخط با مدیران آموزش و پرورش گذشته است و ایشان در آن جلسه پیرامون آموزش‌های مجازی و فضای رها و بی‌بندوبار اینترنت فرمودند: "در باب آموزش مجازی، یک نکته‌دیگر هم وجود دارد و آن، زیان‌هایی است که احتمالاً در آموزش مجازی وجود دارد. حالا این شبکه شاد که به وجود آمده، بسیار چیز خوبی است منتها بایستی مراقبت کنید تا این موجب این نشود که جوانها وارد فضای بی‌بندوبار و رهای اینترنت بشوند و سرشان گرم بشود به یک چیزهای دیگری که هم از لحاظ اخلاقی، هم از لحاظ اعتقادی خطرهای بزرگی برای این‌ها دارد؛ این را باید کاملاً مراقبت بکنید، یعنی پیش‌بینی کنید."

سید علیرضا آل داوود ادامه داد: تذکرات حضرت آقا بسیار واضح و روشن بود و برای دولت آقای روحانی مخصوصاً وزارت ارتباطات راه‌اندازی شبکه مخصوص کودک و نوجوان کار سختی نبود و این اهمال و سیاسی‌کاری در عدم راه‌اندازی یا کندی عمل برای سر و سامان گرفتن فضای مجازی رها شده، بی‌ ضابطه و بی قانون در کشور باز هم در بین کودکان، این‌بار با چالش مومو قربانی گرفت.

وی افزود:  مومو که مانند نهنگ آبی یک چالش برخط و بر بستر پیام‌ رسان‌های غیربومی مانند واتس‌اپ اجرا می‌شود و بر مبنای اطلاعات اولیه عامل اصلی مرگ کودک فوتبالیست اهوازی بوده است.

این کارشناس تصریح کرد: البته نباید نقش اینستاگرام، لایکی و تلگرام را در زمینه‌ سازی پذیرش این چالش‌های خطرناک نادیده گرفت.

آل داوود گفت: تاثیرات شناختی هویتی، رفتاری، فرهنگی و اجتماعی شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های بی‌ضابطه در کشور در کوتاه مدت، یکسری از خطرات‌شان نمایان می‌شود و در بلند مدت یکسری دیگر؛ اما نکته‌ای که نباید از آن چشم پوشی کرد این است که دستان خبیثی وجود دارد که عامدانه چشم طمع به کودکان و نوجوانان (نسل آینده) در کشور برای اهداف خصمانه خود دارد.

وی افزود: نکته جالب این است که در دیگر کشورها که چنین چالش‌هایی شروع می‌شود به دلیل تلاش‌های آن دولت‌ها در ارتقای سواد رسانه‌ای و سواد فضای مجازی مردم، ضابطه‌مندسازی فعالیت تمام سرویس‌های مجازی، وجود سامانه‌های احراز هویت قوی، وجود سرور و دفتر و نماینده حقوقی سرویس‌های اینترنتی در خود آن کشور خیلی جای مانور برای بدخواهان نمی‌ماند و سریع توسط دولت‌ها کنترل می‌شود.

این کارشناس تاکید کرد: امّا متاسفانه در کشور ما به دلیل وجود جریان تحریف و کاسبان اینترنت آمریکایی و فضای مجازی یله و رها و عدم اهتمام سران قوا در برگزاری جلسات شورای‌عالی فضای مجازی، این فضا هم‌چنان در تسلط دشمنان باقی مانده و دشمنان پس از هماهنگی چندین حمله تروریستی و فتنه در بستر همین فضا، رو به ضربه زدن به هویت، فرهنگ و ضریب دادن به آسیب‌های اجتماعی آورده‌اند.

آل داوود گفت: خانواده‌ ها چالش مومو را جدی بگیرند و مراقب فرزندانشان در استفاده از فضای مجازی بی‌بندوبار و رها باشند.

وی در خاتمه خاطر نشان کرد: امیدواریم خدا بانیان نابسامانی این فضا را اگر قابل هدایت‌ند هدایت و اگر همچنان در دست نفسانیات دنیوی خود اسیرند، شر آنان را از سر کشور کم کند.

به هرحال هیچ کس به طور دقیق نمی داند «مومو» از کجا شروع شده و چه کسی این روند ترسناک را آغاز کرده است. البته تابه حال ۷ شماره تماس مرتبط با این بازی کشف شده که پیش شماره آنها به ژاپن و چند کشور در آمریکای جنوبی تعلق دارد.

درهمین راستا از کاربران واتس اپ خواسته شده تا با شماره های ناشناس در زنجیره های پیام تماس برقرار نکنند.

انتهای پیام/


 

منبع: دانا

کلیدواژه: بستر اینترنت پیام رسان دانش آموزان آموزش مجازی راه اندازی فضای مجازی چالش مومو واتس اپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۴۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند

ایسنا/کرمانشاه در جریان بازدید معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از مجموعه پارک علم و فناوری و برج فناوری استان کرمانشاه، توسعه شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور استان مورد تاکید قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، میثم عابدی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات، عصر امروز(ششم اردیبهشت) در حاشیه بازدید از این مجموعه، با بیان اینکه زیرساخت های خوبی در حوزه فناوری در پارک علم و فناوری استان کرمانشاه ایجاد شده، اظهار کرد: انتظار وجود چنین زیرساخت های مطلوبی را در کرمانشاه نداشتم.

وی افزود: خوشبختانه با همت مسئولین پارک علم و فناوری استان از نظر زیرساختی اتفاقات بسیار خوبی در حوزه علم و فناوری در این استان افتاده است.

معاون وزیر ارتباطات تصریح کرد: از نظر محتوایی نیز شرکت های توانمندی با تولید محصولات خوب و آمار صادرات بالا در پارک علم و فناوری استان کرمانشاه مستقر شده اند که جای تقدیر دارد.

وی در ادامه با تاکید براینکه وزارت ارتباطات از فعالیت واحدهای پارک علم فناوری استان کرمانشاه حمایت خواهد کرد، افزود: طیف حمایت های ما در حوزه های مختلف همچون تجهیزات، تسهیلات و توسعه محصولات که در اولویت وزارت ارتباطات قرار دارد، خواهد بود.

در ادامه این بازدید سیامک آزادی رئیس پارک علم و فناوری  استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه در حال حاضر ۳۳۰ شرکت دانش بنیان و واحد فناور تحت حمایت پارک علم و فناوری استان قرار دارند، گفت: عمده شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور استان در ۶ حوزه شامل نرم افزار، ماشین آلات کشاورزی و صنعتی، پزشکی، برق و الکترونیک، صنایع شیمیایی و  و نهاده های کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

به گفته این مسئول ۲۷۱۶ نفر در شرکت های دانش بنیان تحت حمایت پارک علم و فناوری کرمانشاه مشغول به فعالیت هستند.

وی ادامه داد: شرکت های دانش بنیان و فناور استان سال ۱۴۰۱  حدود ۱۷ میلیون دلار صادرات داشته اند که پیش بینی می شود این رقم در آمارهای سال ۱۴۰۲ رشد داشته باشد.

آزادی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: حدود ۱۰۰ شرکت فناور و دانش بنیان ما برای توسعه فعالیت های خود و خرید تجهیزات به تسهیلات نیاز دارند که وزارت ارتباطات در این زمینه قول حمایت داده است.

وی در ادامه از حمایت وزارت ارتباطات در این بازدید در حوزه تکمیل فضاهای اشتراکی و تکمیل تجهیزات مرکز گیم و انیمیشن کرمانشاه برای حدود ۵۰ تیم خبر داد و افزود: همچنین در پارک علم و فناوری کرمانشاه حدود ۲۴ شرکت فناور داریم که می توانند در طرح تحول دیجیتال کشور نقش آفرین باشند که امیدواریم مورد توجه ویژه قرار گیرند.

رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه حمایت از شرکت های فناور کرمانشاه برای شرکت در نمایشگاه های خارجی جهت نشان دادن قابلیت های خود و معرفی محصولاتشان، حمایت جهت برگزاری حداقل پنج کمپین مشاوره تخصصی با حضور مشاورین و منتورهای ملی و تکمیل فضای مرکز نوآوری اقتصاد دیجیتال را از دیگر نیازهای واحدهای پارک علم و فناوری کرمانشاه دانست و گفت: مقرر شده وزارت ارتباطات حمایت هایی را در این حوزه ها نیز داشته باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پویش مجازی «خاطره ای از معلمم» در البرز اجرا می‌شود
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • اجرای عمليات پليس فتا عليه فروشندگان سلاح در اینترنت
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • وزیر ارتباطات: معافیت مالیاتی کسب و کارهایی که از سکوهای داخلی استفاده کنند
  • پیشگامی پلیس در استفاده ازظرفیت دانش‌آموزان درگسترش قانون‌
  • شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند
  • پلیس؛ پیشگام بهره‌مندی از ظرفیت دانش‌آموزان در گسترش قانون‌مداری
  • حمایت اینفلوئنسرهای فضای مجازی از دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین به سبک خاص+ فیلم
  • وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور